Кмет и общински съветник с лични средства и доброволен труд направиха детски кът в Долна Диканя

С нов детски кът се сдоби радомирското село Долна Диканя. 3 люлки, 2 катерушки и 1 пързалка вече са на разположение на малчуганите от селото. Край тях е поставена и нова пейка, за да могат родителите да бъдат близо до своите деца.

Инициативата за поставяне на съоръженията е на кмета на Долна Диканя Елинчо Колев и общинския съветник в местния парламент Емил Колев, които с доброволен труд и лични средства са се постарали да облагородят пространството край кметството в селото. До съоръженията е изградена и беседка, в която могат да отдъхват жители и гости на Долна Диканя. Край детския кът са засадени 4 туи и 70 корена цветя, които ще допринесат за красивия облик на мястото.

“Нашата идея беше да създадем едно прекрасно място за отдих на деца и възрастни. Искаме децата и възрастните да се чувстват уютно, когато ползват съоръженията. Изказвам специална благодарност на кмета на община Радомир Пламен Алексиев и на председателя на общинския съвет Светослав Кирилов, с чието съдействие бяха осигурени туите, цветята и материалите за изграждане на беседката”, каза Елинчо Колев.