Toyota представя новото поколение на кросоувъра Venza

Всъдеходът на японската компания получава нова платформа и хибридна задвижваща система

Toyota представи новото поколение на модела Venza. За разлика от своя предшественик, който би могъл да бъде наречен високо комби, сега новият автомобил изглежда като пълноправен кросоувър.

Venza се основава на модулната архитектура TNGA, върху която вече са изградени моделите Camry, Avalon, RAV4, Highlander и Sienna. Новата платформа дава възможност автомобилът да бъде значително по-лек, по-здрав , по-безопасен и по-удобен.

Във външния вид на кросоувъра можем да открием прилики със седана Mirai, който има водородна задвижваща система на горивни клетки. Що се отнася до интериора, той прилича на RAV4. За кросоувъра се предлагат напълно дигитално табло, както и осеминчов отделен таблет от инфотейнмънт комплекса с поддръжка на Apple CarPlay и Android Auto.

Като опции се предлагат прожекционен дисплей, панорамен покрив, автоматичен климатраник, седалки с вентилация и цифровото огледало за обратно виждане.

Сред електронните асистенти в пакета Toyota Safety Sense са система за следене на пътната лента, функция за автоматично превключване от къси на дълги светлини, наблюдение на състоянието на водача и система за разпознаване на пътните знаци

Новият Toyota Venza получава хибридна задвижваща система , базирана на 2,5-литров двигател, който работи заедно с два електромотора и вариатор. Сумарната мощност  на агрегатите възлиза на 219 к.с./ams.bg