Служител на НСО ръководил група за поръчкови убийства

Служител на Националната служба охрана (НСО) ръководил група за поръчкови убийства, съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева, предаде репортер на БГНЕС.

Организираната престъпна група се е занимавала с разпространение на наркотици, изнудвания, както и с поръчкови убийства. Групата е действала от януари 2019 година до май тази година. За ръководене и участие в групата са привлечени три лица. Те са задържани са за 72 часа. Ще бъде поискан постоянният им арест, съобщи днес Милева.

Ръководител на групата е действащ дългогодишен служител на НСО. Той е един от задържаните. От думите на Милева стана ясно, че е с чин “подполковник” и имал логистични функции, и такива по охрана на масови мероприятия с участие на лица, контингент на НСО.

Групата е съпричастна към убийството на Станка Марангозова, извършено през октомври миналата година в столичния квартал “Младост”. Поръчителят на убийството е напуснал страната през март и се издирва с европейска заповед за арест и с червена бюлетина на Интерпол.

Разледването е поето от Военна прокуратура. /БГНЕС