Спецпрокуратурата разследва кмета на Бобошево

Специализирана прокуратура разследва кмета на община Бобошево Крум Маринов по сигнал на общински съветници, че градоначалникът, който заема поста за четвърти мандат, саботира дейността на общинския съвет. Това каза председателят на съвета в Бобошево Стефан Тачев, съобщи БНР. В сигнала се твърди, че кметът Крум Маринов не присъства на заседания на общинския съвет, затваря помещението, в което се провеждат ежемесечните сесии на ОбС, а ключът е у него и когато той реши, тогава отваря залата. По време на заседанията не се водят протоколи, тъй като няма назначен човек от общината за тази дейност.

Припомняме, че бюджета на града има финансови проблеми не от скоро. През февруари опозицията в местния парламент в Бобошево отказа да гласува бюджета за 2020 г. Бяха приети само правилникът и размерът на заплатата на съветниците – около 700 лева на месец. Тъй като бюджетът обаче не е приет, съветниците не получават никакво възнаграждение. През март те не са имали и заседание.

В писмо от Специализирана прокуратура, адресирано до Крум Маринов и до общинските съветници, се казва, че те трябва да дадат писмени показания за изясняване на отправения сигнал.

Вчера в Бобошево свикали заседание на общинския съвет, но то не взело съществени решения по ситуацията с управлението на града и общината.