Футболната легенда Георги Бибишков-Вуцата чества 60-годишен юбилей в Крупник

Една от футболните легенди на симитлийското село Крупник черпи за своята 60-годишнина. Всички в населеното място помнят Георги Бибишков-Вуцата, който през 80-те години на миналия век оставяше сърцето си на терена за победите на местния футболен отбор „Левски”.

Безкомпромисната му игра винаги е била за пример на по-младите футболисти. Халфът е давал всичко от себе си на игрището.

От години Вуцата, както всички го знаят в Крупник, живее в град Сандански, където има частен бизнес. Но не пропуска всяка възможност, за да се прибере в Крупник, за да се види със своите роднини, близки и приятели. Защото Георги Бибишков е бил всеотдаен не само на футболния терен в името на своя „Левски”, но и в отношенията си с хората. За своя юбилей Вуцата няма да кани много хора заради епидемията от коронавирус.

Но е сигурно, че са много тези, които ще го поздравят и ще го залеят с красиви пожелания. Един от тях е кметът на Крупник – Иванка Чакалска. “Искам да му пожелая още дълги години да е заобиколен от близките си хора и от добрите си приятели. Нека е все така добър и отзивчив човек, да постига целите си, да е здрав, успешен и щастлив”, пожела на своя кум Чакалска.