Родителите на едва 31% от децата в община Кюстендил са заявили желание да ги пуснат на детска градина

Общият брой малчугани, записани в детските градини, е 1415

 

Не се наблюдава наплив от желаещи деца да посещават детските градини в община Кюстендил. Това сочи справката от общинската администрация. Децата, записани в детските градини в община Кюстендил, са 1415. На едва 31% от тях обаче родителите им са заявили желание да ги пуснат на детска градина от 27 май.

Преди седмица кметът Петър Паунов заяви, че минимум 2 дни преди детето да отиде на детска градина, трябва да бъде предупреден ръководителят на детското заведение, че то ще постъпи. При първото постъпване на входа на детската градина на децата се мери с живачен термометър температурата, а родителят е длъжен всеки ден, преди да заведе детето си на детска градина, да му я измери. Ако има температура 37,3 градуса, то трябва да остане вкъщи и да се обадят на личния лекар.

На територията на община Кюстендил са подготвени всички екипи, като ще бъде извършвана и много строга дезинфекция в детските градини и ясли. От днес малчуганите при спазване указанията на учителите си ще играят на воля в обособените кътове в дворните места.