Андон Тодоров: Община Благоевград е оставена на самотек,  кметският екип работи неефективно

Остри критики към сегашното управление на Благоевград отправи председателят на ОбС Андон Тодоров. Той подчерта, че общината в момента се движи по инерция, без адекватни управленски решения. Според Тодоров проблемите в града са много, като основните са, че общината е спряла работа по всички проекти, не кандидатства по нови, което води и до тежкото финансово състояние.

„До мен достига информация, че парите в общината са много малко и е възможно да не се съберат достатъчно за заплати на служителите през юни. Много фирми имат да получават пари от общината по различни договори, ако си ги потърсят и ни пуснат на съдия-изпълнител, нищо чудно да ни спрат тока и водата. Няма приходи, няма проекти, орязани сме по програмата „Региони в растеж“. Общината е оставена на самотек.”

Тодоров посочи, че единствените проекти, които в момента се изпълняват и се работи по тях, са започнати от предишното управление – LED осветление, модернизация на спирките за градски транспорт и подлеза на кв. „Грамада“.

Председателят на ОбС – Благоевград изнесе тези факти на редовната месечна пресконференция преди заседанието на местния парламент. 50 са точките, заложени в дневния ред на предстоящата сесия. Ще бъде разгледано и предложение за създаване на временна комисия за номинации, която ще има правомощията да издига кандидати за поста на обществен посредник.

Сред интересните точки в предстоящото заседание е тази, която касае финансовия отчет на дружеството „Пирин“ – печалби и загуби. Андон Тодоров изрази възмущението си от факта, че отчетите на останалите общински дружества няма да се разглеждат на сесията поради забавяне на преписките отстрана на кметския екип. /БНР