В „Беласица” обмислят привличането на нови треньори за Детско-юношеската школа

Ръководството на петричкия футболен клуб обмисля да привлече нови треньори за младите надежди на отбора. Причината е, че след преминаването на футболистите на ДФК „Мечетата” към ОФК „Беласица” бройката в някои от възрастовите групи се увеличи драстично. Например треньорът Емил Шаламанов в момента работи с футболисти набор 2006 и 2007 година и вече след сливането те са над 40. Заниманията с децата ще са доста трудни, независимо че той е опитен треньор, категорични са от клуба.

От „Мечетата” и „Беласица” успокояват родители, че няма да оставят обидено дете, което да не е включено в тренировъчния процес. На всички ще бъда даден шанс и игрово време, защото не се знае кой кога ще развие истинските си възможности на терена. За да се даде повече възможност за развитие на самите деца, се обмисля привличане на нови треньори – става дума за футболисти, преминали през ДЮШ и мъжкия отбор на „Беласица”, сдобили се вече с висше образование, специалност футболист, и лиценз за упражняване на треньорска професия.

В интерес на истината се наблюдава и страх у досегашните треньори от ДЮШ на ОФК „Беласица”, които трябва значително да си подобрят манталитета и подхода към футболистите, най-вече към тези, които идват от ДФК „Мечетата”. Ще се даде достатъчно време и шанс на всички треньори и накрая ще се прецени работата им, като ще се вземе мнението и на футболисти и родители. Така че всеки един от футболните специалисти трябва да заработи с необходимите качества, ако иска да остане и за в бъдеще в ОФК „Беласица”.
Засега се работи само с три възрастови групи. Очаква се от 1 юни да се включат и останалите. Предвижда се заниманията с всички възрастови групи от ДЮШ на ОФК „Беласица” да се провеждат до 15 юни.
Мъжкият отбор на ОФК „Беласица” ще приключи седмицата с двустранна игра на стадион „Цар Самуил” в петък. Веднага след това старши треньорът Саша Симонович ще даде почивка на своите възпитаници до понеделник. По отношение на уточнения вече контролен мач с отбора на „Монтана” от едноименния град от петричкия клуб обявиха, че намирането на терен и организацията за провеждането на този мач е дело на клуба от Монтана. Сигурното е, че срещата ще се състои на 13 юни в София.