Общински хандбален клуб „Беласица” възобновява заниманията си в зала „Арена Петрич”

Отборът по хандбал за юноши младша възраст до 16-годишна възраст ОХК „Беласица” възобновява подготовката си в понеделник от 16 часа.
Веднага след тях на терена ще се появят момчетата до 12-годишна възраст. Във вторник от 16 часа сефте ще направят момчетата до 14-годишна възраст, а след тях и 12-годишните момичета.
„Заради пандемията от коронавирус спазихме всички указания, за да не се стигне до нещо нежелателно. Радвам се, че до този момент всички се опазихме и сме напълно готови да възобновим заниманията си. Поради тези причини бяха пропуснати оставащите кръгове за първенството на зона „Витоша” за всички възрастови групи. Съгласно решение на ЗС на зона „Витоша” сегашната спортна година е нулева. Новата ще стартира през септември. Нашите отбори стават 6 – юноши старша, младша възраст, деца и момичета. Общо с 60 състезатели работим с колегите. Всички сме заредени с амбиции да направим нещо значимо и да върнем авторитета на общината като хандбален център в България. Известно е, че мъжкият отбор на ХК „Беласица” е трикратен републикански шампион, носител на Купата на България и представяше страната ни по европейските терени. За жалост по-късно по известни причини хандбалът в Петрич замря. Ето че се появиха хора като нашия президент Георги Хаджимаргаритов – бивш състезател по хандбал, който винаги се вслушва в нашите предложения и съвети. Има подадена докладна с подробности в цифри за участие занапред на мъжкия отбор в „Б” група на страната. Ще разчитаме на бивши състезатели като Красимир Мелков, Росен Божинов, студенти, ученици – наши възпитаници, някои от тях играли в други отбори, така че стига да кажат ДА от общината, смятам, че ще заиграем на първо време във второ ниво в хандбала и ще търсим по-бързо връщане в елитната група. Дебело подчертавам, че ще разчитаме изключително на наши бивши и настоящи състезатели, като планираме няколко момчета от младша възраст да включим в отбора”, сподели Васил Ангелов – треньор в ОХК „Беласица”.