Дупнишките актьори зарадваха децата с „Ах, тази Червена шапчица”

Моменти от пиесата, в която се включиха и децата.
  • Виктория Янева: Всички сме изключително щастливи, че след толкова време се качихме отново на сцената

  • На 11 юни театралите ще изиграят „Почти като човешки глас” в голяма зала

Актьорите от Общински драматичен театър „Невена Коканова”-Дупница зарадваха децата с пиеса по повод 1 юни. Театралите представиха „Ах, тази Червена шапчица” по Шарл Перо на малката сцена в парк „Рила”. В главните роли бяха Виктория Янева, Анастасия Левордашка, Владимир Богданов и Божидар Попчев.
Най-малките зрители и техните родители с интерес изгледаха представлението и изпратиха с бурни овации актьорите. Изненадата за децата в началото беше, че част от тях получиха роли в постановката и се справиха много добре.
„Срещата ни с публиката беше наистина вълнуваща и много зареждаща! Всички сме изключително щастливи, че след толкова време се качихме отново на сцената, а най-хубавото беше, че стартът е с най-чистата публика – децата! Времето също беше с нас. След прогнози за лошо време и дъжд изгря слънце и се задържа до самия финал. Чак когато бяхме събрали вече всичко и тръгнахме към паркинга, започна да вали. Сега очакваме с нетърпение и срещата с „голямата” публика в салона на театъра на 11 юни”, каза пред „Вяра” актрисата Виктория Янева.
Тя и колегите й ще се появят на по-голямата сцена след десет дни, когато ще представят „Почти като човешки глас” от Вичо Балабанов в театралния салон в Дупница. Представлението започва от 19 часа, като режисьори са Валентин Балабанов и Славчо Пеев.
В основата на сюжета стои измамно съобщение, което поставя героите в редица неудобни и забавни ситуации. Комедията разкрива българския характер и народопсихология. Героите се намират на гарата, където от високоговорителя съобщават на пътниците, че в района има епидемия от дизентерия и затова разписанията на влаковете остават неясни. Всички блокирани очакват доставка на лекарствени средства, в случай че заразата ги засегне, и те наистина се заразяват.
Историята пресъздават актьорите Ивайло Калоянчев, Петко Каменов, Анастасия Левордашка и Виктория Янева.
Пиесата ще бъде играна при спазване на противоепидемичните мерки, свързани с COVID-19, което значи, че заетостта на театралния салон ще бъде до 30% от общия му капацитет.