Плодовете и зеленчуците в Дупница впечатляват със солени цени: Черешите и ягодите са 5-6 лева

Пазарът в Дупница

Плодовете и зеленчуците в Дупница впечатляват със солени цени. На пазара и околните магазинчета за зеленчуци и плодове актуалните за сезона череши се предлагат на цени от 5 до 6 лева за килограм. Ягодите са между 4,50 и 6 лева. Килограм кайсии, чийто сезон също наближава, е 5 лева. Цената на кило картофи, които са сред най-търсените стоки в момента, е от 1,50 нагоре.

 Черешите се предлагат на цени от 5 до 6 лева.

Доматите, които също се търгуват много, струват минимум 1,30.  Краставиците също. Кило чушки е около 4-5 лева. Бананите се предлагат за 2,80. За 2,80, 3,00, 3,50 килото може да се купи и пъпеш.

„Увеличиха се цените на всичко – плодове, зеленчуци, ориз… Всичко е по-скъпо. Миналата година по това време можеше да се намерят гръцки домати за 1,30 на килограм, сега едва ли има такива изключения. Всичко е относително и все пак и зависи от качеството. На пазара може да се намерят например домати и по 1,60, но те не могат да се ядат, скапани са”, обясни една от продавачките.

Ягодите са между 4,50 и 6 лева.

„Скъпотията става все по-страшна. Грехота е. Колкото повече хората обедняват, толкова цените растат”, коментират клиенти.