Съдът в Кюстендил даде ход на дело за убийството на 32-годишна жена

Многократно осъжданият обвиняем е с мярка „задържане под стража”

 

Окръжен съд – Кюстендил проведе разпоредително заседание по дело с обвиняем за убийство, в условията на опасен рецидив, предвид многобройните осъждания на подсъдимия Б.С. Той е обвинен в убийството на 32-годишна жена, извършено в Кюстендил на 13.05.2018 г. За това престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Съдът одобри съгласие за разглеждане на делото по реда на съкратеното съдебно следствие, без да се разпитват свидетелите – 28 на брой и вещите лица, изготвили 4 експертизи, с изключение на вещото лице д-р Николчев, автор на съдебномедицинската експертиза.

Петчленен състав, под председателството на съдия Надя Георгиева, промени мярката за неотклонение на обвиняемия от „подписка“ в „задържане под стража“. Б.С. е осъждан многократно, излязъл е от затвора през април тази година. Определението беше изпълнено незабавно от служители на съдебна охрана. То може да се обжалва пред САС.

Съдът конституира като частни обвинители майката и малолетния син на пострадалата и допусна за съвместно разглеждане в съдебното производство гражданските искове на близките на починалата М.Д.  Майката и синът (на 11 години) претендират за по 100 000 лв. обезщетение от подсъдимия за преживените болки и страдания, а бащата и двамата братя на пострадалата предявиха граждански искове за по 50 000 лв.

Окръжен съд – Кюстендил насрочи делото за убийството на кюстендилката М.Д., с обвиняем Б.С., за 5 юни от 14 ч.