Наско Сираков е вече мажоритарен собственик на ПФК „Левски”

Най-резултатният футболист в историята на ПФК „Левски” Наско Сираков е новият мажоритарен собственик на клуба. Това стана ясно от изявление на Сираков на клубния сайт. В него пише:

“Скъпи левскари,

От 2 юни – Деня на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, съм собственик на 86,6% от акциите на „ПФК Левски“ АД. Искам да изкажа своята благодарност на г-н Георги Попов и г-н Васил Божков за направеното в любимия ни клуб досега и за това, че изпълниха поетия ангажимент да не пречат на клуба. Тъй като се нуждая от време, за да се запозная детайлно със ситуацията в „Левски“, моля всички да проявят търпение до следващата сряда, 10 юни, когато ще се състои първата ми пресконференция. В момента фокусът трябва да бъде върху предстоящите два много важни мача – с „Лудогорец” в Първа лига и с „Локомотив” (Пловдив) в полуфиналите за Купата на България. Дела трябват! Само „Левски”!

Ваш, Наско Сираков”.

Сагата с акциите на клуба продължи почти един месец. На 30 май Васил Божков обяви, че прехвърля акциите на „сините” на четвъртия в света от САЩ ’94.

Преди това, на 13 май, акциите на „Левски” бяха джиросани на премиера Бойко Борисов, но министър-председателят отказа да ги приеме, а впоследствие те бяха първо в касата на клуба, а след това върнати в Дубай. Легендата на „сините“ обяви, че след като акциите станат негови официално, ще даде пресконференция, на която ще обяви идеите за преодоляване на кризата и възраждане на клуба.