Наградиха участниците в конкурс за рисунка в Долна баня, Зорница Торошанова с най-много номинации

Интерес предизвика и годишната изложба на децата от школата по рисуване с ръководител Маргарита Стефанова

 

На скромна церемония на централния площад в Долна баня пред сградата на Народно читалище “Рила-1898” бяха наградени участниците в обявения конкурс за рисунка на тема “Моят любим приказен герой”.

В организирания конкурс онлайн участие взеха четири малки художници с общо седем рисунки. С най-много номинации се поздрави Зорница Торошанова, следвана от единствения кавалер Християн Маликатов, както и от Ралица Алексова и Йоанна Додова.

Участниците в конкурса получиха специални грамоти и подаръци от Даниела Методиева – секретар на читалището, и благодарности за хубавите рисунки, след което всички заедно посетиха годишната изложба на децата от школата по рисуване с ръководител Маргарита Стефанова.

Експозицията традиционно е подредена във фоайето на читалището, но може да се разгледа и онлайн на фейсбук страницата на културния институт.

Общо 12 малки художници с общо 27 рисунки се представят на изложбата, а именно: Стели Черешарова, Симона Георгиева, Християн Маликатов, Цветомира Владимирова, Зорница Торошанова, Ралица Алексова, Кирил Спасов, Йорданка Стоянова, Ивана Мариева, Гергана Василева, Ели Николова и Велислава Иванова.