Затвор и 500 лв. глоба за 57-годишен мъж от Палатово, държал огнестрелно оръжие, боеприпаси и марихуана

Районен съд-Дупница призна 57-годишен мъж от дупнишкото село Палатово за виновен в държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси и за държане и отглеждане на растения марихуана, като му наложи едно общо, най-тежко наказание – „лишаване от свобода” за срок от 2 години, при първоначален „общ“ режим и „глоба” в размер на 500 лв.

Съдът, под председателството на съдия Страхил Гошев, признава подсъдимия Р.С. за виновен в това, че на 23.07.2019 година, в обитавана от него къща в село Палатово, без надлежно разрешение е държал ракетен пистолет, многозарядна гладкоцевна пушка „помпа“ и 71 броя боеприпаси, годни за употреба. Съдът признава подсъдимия за виновен и в това, че от неустановена дата до 23.07.2019 г. в имот, обитаван от него, е отглеждал 4 броя млади растения от рода на конопа (марихуана), с общо тегло на изсушената листна маса – 8,60 грама, на стойност 51,60 лв. 57-годишният мъж е признат за виновен и в държане на коноп, с тегло 4,79 грама, на стойност 28,74 лв.

Присъдата, с която 57-годишният мъж е обявен за виновен в държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси и отглеждане и държане на марихуана, може да се обжалва и протестира в 15- дневен срок от днес пред Окръжен съд – Кюстендил.