Възобновяват се събитията от общинския културен календар в Кюстендил

Първото събитие – изложбата на Стойка Кънева, е насрочено за 6 юни

Възобновяват се събитията от общинския културен календар в Кюстендил, съобщиха от общинския отдел “Култура и духовно развитие”. Първото събитие е насрочено за 6 юни от 18,00 часа, когато в отдел “Изкуство” на регионалната библиотека ще бъде представена изложбата на Стойка Кънева “Кюстендил – любимият ми град”.
На 12 юни художествената галерия “Владимир Димитров-Майстора” ще представи изложба на Васил Чакъров, а на 15 юни в залата на Възрожденското училище ще се състои клавирният концерт на Ростислав Йовчев “С дъх на лято”.
В дните през м. юни са планувани церемония по награждаване на победителите от общинския конкурс за детско творчество “Кюстендил – това е моят град”. Възобновена и музейната работилница за деца, а темата е “Плетене на кошници”. На сцена “Базиликата” в лесопарк “Хисарлъка” ще се състои ревю-спектакъл на облекла с фолклорни мотиви “Приказки в шевици”. Отбелязани ще бъдат и 126 години от рождението на Димитър Пешев. Акцентът в юнския културен календар е Празникът на черешата, чието тринадесето издание ще се състои от 26 до 28 юни.