ЧЕЗ ТРЕЙД ВНЕДРИ СИСТЕМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ЕНЕРГИЯТА ISO 50001:2018

Новият стандарт гарантира ефективно и устойчиво използване на ресурсите

„ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД, един от водещите търговци на пазара на електрическа енергия в България, получи европейски сертификат за управление на енергията ISO 50001:2018. Това е поредното доказателство за усилията на компанията непрекъснато да повишава качеството на своята дейност.

Международният стандарт ISO 50001 позволява на компаниите да намаляват енергийното потребление, да понижават въглеродния отпечатък и да съкращават разходите за енергия чрез насърчаване на устойчиво използване на ресурсите. Прилагането му гарантира, че ЧЕЗ Трейд е ангажирана с принципите за опазване на околната среда чрез вземане на решения, които са базирани на данни за потреблението. Действащата система за управление на енергията осигурява по-голяма информираност, участие и ангажираност на служителите с принципите на енергийната ефективност. Сертификатът гарантира ефективно и прозрачно управление на ресурсите.

„Стандартът ISO 50001 е най-новият международен стандарт за управление на енергийната ефективност. Като отговорна компания към обществото и нашите клиенти ние решихме да покрием изискванията му, за да потвърдим ангажимента си към устойчиво управление на енергията“, каза Владимир Дичев, изпълнителен директор на „ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД.

Новият екологичен стандарт е напълно интегриран с другите три системи за управление, по които ЧЕЗ Трейд е сертифицирана: ISO 9001:2015 – система за управление на качеството; BS OHSAS 18001:2007 – система за управление на здравето и безопасност при работа; и ISO 14001:2015 – система за управление на околната среда.

Пресцентър на ЧЕЗ в България

е-mail: communications@cez.bg