Мъжкият отбор на „Беласица” победи юноши старша възраст с 3:0 на стадиона в Петрич

Съдията в двубоя отсъди две дузпи

Контролен мач на стадиона в Петрич се игра между отборите на мъжете и юноши старша възраст на „Беласица”. Стотина зрители наблюдаваха двубоя.
През първата част на срещата зрителите видяха само едно попадение, отбелязано от Иван Марчев в 26-ата минута от дузпа. Имаше доста пропуски и пред двете врати и само неточната стрелба бе причина да не се стигне до промяна на резултата. Юношите дадоха всичко от себе си през първото полувреме и на няколко пъти бяха близо до отбелязване на попадение, но бяха твърде неточни в завършващата част на удара.
Втората половина на срещата премина под диктовката на мъжкия тим. И двамата наставници – Саша Симонович и Георги Киров – извършиха поетапно смени, като тези на мъжкия тим се оказаха по-качествени. Силите на юношите постепенно се изцеждаха и така се стигаше до игра повече в тяхната половина. В 68-ата минута след отлична флангова атака на мъжете последва центриране отляво и завърналият се в родния си клуб Петър Добринков направи резултата 2:0. Класическото 3:0 оформи Александър Смилков. Преди това на няколко пъти Живко Димитров-Малкия Ромарио, който остави добро впечатление с връщането си назад да поеме кълбото, бродираше много интересни атаки пред противниковата врата. За жалост той не успя да реализира отсъдената дузпа, изпращайки топката в ръцете на юношеския вратар.
В този мач Саша Симонович даде шанс за игра на 20 футболисти, между които бяха Александър Александров, Божидар Станчев, Петър Добринков и Александър Смилков.
„За първи път видях наличните футболисти в игрова ситуация, макар и в контролен мач. Доста старание вложиха футболистите. Ще играем още контролни срещи, като засега няма яснота кой ще е следващият ни противник след отбора на „Монтана” в София. Надявам се някъде около 18-19 юни да уредим още един контролен мач, преди да разпусна футболистите в почивка. Ние сме търсен противник и ще търсим да уредим контрола с отбор от първа или втора лига. Много далеч сме все още от това, което искам да изглеждаме”, сподели Симонович.
Наставникът на юношите Георги Киров също изрази задоволство от играта на неговите възпитаници. „За нас беше чест, че бяхме поканени да бъдем партньор на представителния тим на клуба. Все пак победата бе за мъжкия отбор, защото показаха по-качествена и резултатна игра. Дано да продължат и за в бъдеще тези добри взаимоотношения. Нека всички в клуба си помагаме и заедно с феновете да подкрепяме мъжкия отбор”.
В този мач Георги Киров даде шанс за игра на момчета, дошли от юноши младша възраст.