Община Перник осигурява безплатен транспорт на Задушница

Община Перник осигурява безплатен транспорт на гражданите до Централния гробищен парк на предстоящата в събота Черешова задушница. Автобусите ще се движат от 8,00 ч. до 17,00 ч. през 15 минути, съобщиха от общината. Превозните средства ще тръгват от района на бившата Централна ремонтна база.
Подобна мярка се предприема за първи път, уточниха от общината. Освен това общинското ръководство направи основно почистване на гробищния парк, откъдето бяха извозени над 50 камиона с храсти, клони и изсъхнали дървета. За по-малко от седмица служителите на общинско предприятие “ФЛОР” събраха и десетки чували с битови отпадъци. Гробищният парк беше окосен и асфалтирани главната и част от прилежащите алеи.
Със заповед на кмета Станислав Владимиров са въведени временни маршрутни разписания на градските автобусни линии до гробищния парк, като са предвидени и допълнителни курсове.

Същевременно от общината в Перник съобщиха, че над 50 тона храсти, клони, дървета, трева и битови отпадъци са извозени от централния гробищен парк само през месец май. Почистването продължава до предстоящата в събота Задушница. Идната седмица ще продължи почистването на онези участъци, които фирмата няма да успее да обработи.

Вече е асфалтирана главната алея. Довършва се и ремонтът на тоалетната и чешмата.