Абитуриенти от Кресна поканиха кмета на бала си, той им подари екскурзия

Бъдещите абитуриенти на СУ “Св.Паисий Хилендарски” в Кресна посетиха кмета Николай Георгиев, за да го поканят лично на техния бал, който ще се проведе на 27 май в хотел “Езерец” в Благоевград. Тържествено и в присъствието на техния класен ръководител г-жа Петкова, абитуриентите връчиха на градоначалника неговата VIP покана.

Кметът Георгиев прие с радост поканата и персонално поздрави всеки от випускниците в аванс с успешното дипломиране. Всички млади дами получиха цветя за Международния ден на жената. Традицията и този път не беше нарушена и както в годините до сега, Николай Георгиев подари на дванадестокласниците екскурзия и втора абитуриентска вечер в гр.Пловдив.

В кратката, но съдържателна дискусия с младите хора, кметът не забрави да напомни, че и тази година община Кресна ще подкрепи онези от тях, които решат да продължат образованието си в по-горна степен в направления, които са важни за бъдещото развитие на общината и отговарят на определените критерии. Той помоли абитуриентите и техните родители, които проявяват интерес към темата за подкрепата на община Кресна при кандидатстване във ВУЗ да поискат разяснения и повече информация в деловодството на общината.

Срещата завърши с обща снимка, за да напомня за милото тържество и за поредния випуск 2023 на СУ “Св.Паисий Хилендарски”, който ще потърси своята успешна житейска реализация още тази година.