Автор се вбеси на Мей и изяде собствената си книга в национален ефир!

Матю Гудуин спази обещанието си и изяде новата си книга.

Парламентарните избори във Великобритания бяха труден за преглъщане залък за някои

Резултатите от парламентарните избори във Великобритания бяха доста незадоволителни за Тереза Мей, но поне не й се наложи да яде книги пред погледите на милиони зрители. За съжаление това не може да се каже за автора Матю Гудуин, който спази обещанието си да изяде новата си книга, ако изборите се окажат успешни за партията на Джеръми Корбин.

След появата на изборните резултати политологът, експерт в сферата на политическите избори, стана жертва на собствената си глупост и неблагоразумие, след като ликуващите поддръжници на Лейбъристката партия го затрупаха със злобни подигравки и коментари заради публикация, за която сега той горчиво съжалява.

“Ще кажа това на висок глас. Аз не вярвам, че лейбъристите, под ръководството на Джереми Корбин, ще получат 38% от вота. Аз ще бъда щастлив да изям своята нова книга за Brexit, ако това се случи”, написа той в Twitter на 27 май 2017 г.

Партията на труда събра 40% от гласовете на британците и Гудуин трябваше да вечеря с новата си книга, озаглавена Brexit, на живо по телевизията.

В живо предаване по “Скайд Нюз” в събота той беше попитан дали е човек, който държи на думата си, на което политологът отговори: “Ами наистина съм такъв.”

“Бях изненадан, че Джеръми Корбин получи два процента повече от очакваното, а аз казах, че ще изям тази книга при 38%. Две процентни пункта са голяма разлика, аз съм човек, който държи на думата си, така че това, което ще направя, е просто да седна тук и да изям книгата си, докато вие продължавате да говорите.”

Така и направи. Един вид, защото по-късно продуцентите на предаването заявиха, че той така и не е преглътнал парчето хартия, което демонстративно откъсна от книгата и стисна между зъбите си.