Адашите Георги Раев и Георги Бошнаков от  „Рилски спортист” завоюваха две вицешампионски титли на републиканското по борба в Бургас

 

Иван Георгиев заслужи бронз

 

35-14-01-vasil-snimka1За две вицешампионски титли и един бронз се пребориха състезателите на „Рилски спортист” на държавното лично първенство по борба класически стил за момчета в Бургас.

На косъм от златото останаха Георги Раев в кат. 85 кг и Георги Бошнаков в кат. + 85 кг. Двамата паднаха в битката за трофея съответно от Илиян Лазаров („Ботев” – Враца) и Димитър Георгиев („Стоян Николов” – Златица), но с поведението си на тепиха спечелиха симпатиите на зажаднялата за мъжки сблъсъци публика в морския град. Трето място и бронзово отличие пък спечели изненадата Иван Георгиев (85 кг), който остави зад себе си шестима свои опоненти.

35-14-01-vasil-snimka2

Близко до подиума бе и Йордан Манов при 35-килограмовите, но напрежението при него си каза думата и той трябваше да се задоволи с 5-ото място. Пети остана и Валентин Валентинов („Рилски спортист-2000”) в кат. +85 кг.

Якуб Дерменджиев (53 кг) зае 7-а позиция в една от най-масовите категории (26 участника), Радослав Клашнов финишира 8-и в кат. 38 кг, а Любомир Павлов затвори десетката в същата категория за радост на треньорския щаб.

Общо 185 борци от над 30 клуба от страната взеха участие в двудневната надпревара в Бургас. Сред най-многобройните състави бяха тези на „Рилски спортист” и „Рилски спортист-2000”, които акостираха в столицата на Южното ни Черноморие с внушителните 14 състезатели.

 

На снимка 1: Призьорите в кат. 85 кг: Георги Раев е вляво на почетната стълбичка

На снимка 2: Георги Бошнаков (вляво) се размина с титлата в кат. +85 кг