Елза Величкова
  • Гордея се с хората на нашия град, защото са трудолюбиви и достойни, казва кметът на миньорската община

„Бобов дол за мен е всичко. Обичам си града. Тук съм родена и израсла, тук учих, тук живея и сега като кмет се опитвам да обновявам и благоустроявам града. Всичко, което правим като община, е за хората. Бобов дол се гордее със своите хора, защото са трудолюбиви и достойни. Аз също се гордея преди всичко с тях”. Това заяви за в. „Вяра” кметът на община Бобов дол адв. Елза Величкова по повод празника на града – 27 октомври.

Като едно от постиженията на местната власт за тази година кметът посочи рехабилитацията на три важни за квартал „Христо Ботев” улици – „Цар Самуил”, „Кирил и Методий” и „Васил Демиревски”. „Горда съм, че успяхме да осигурим финансови средства за ремонта, който се извършва в момента, на тези улици. Те не бяха ремонтирани основно, откакто са изградени, и бяха в много лошо състояние, бяха осеяни с дупки. Сега се прави цялостен ремонт – асфалтират се, изграждат се нови тротоари. Работи се усърдно и се надявам в рамките на 6-те месеца, както е по договора, всичко да приключи”, каза Величкова. Тя счита за успех и защитата на два проекта – сферата на екологията и културата.

„Работим по два проекта, за които имаме сключени договори за финaнcиpaнe по Πpoгpaмaтa зa тpaнcгpaничнo cътpyдничecтвo cъc Cъpбия. Единият е за чиста природа, по който общината ще се сдобие с нов багер, а другият – за културен обмен между община Бобов дол и община Ражан, Сърбия. По втория проект се предвижда наши състави от читалищата да гостуват на община Ражан, а техни да дойдат тук”, обясни Елза Величкова.

Както писахме, във вторник официалната част от празника  започва с тържествено заседание на Общинския съвет, което започва в 14 часа. Предвидени са още празнична литургия, концерт на самодейни формации от читалищата и заря.

Юлияна КОЛЧАКОВА

3 КОМЕНТАРИ

  1. Да прочетохте за работни места, за инвестиции? Ще ви цитирам Клод Хелвеций: “Глупостта постоянно иска да се изяви, но понеже няма какво съществено да каже, ни залива с празни думи.”Нещо фатално и жестоко се случи с Бобов дол – управляват ни хора без мисия и кауза, хора с лоясали сърца и притъпени социални сетива! Бобовдолци искат да живеят като нормални граждани в един нормален и уреден европейски град, но вместо това ги залива агресивна посредственост и некадърност. Честит празник, село Бобов дол!

  2. Нов багер или друг,защото нов е едно,а друг е втора употреба.Или като новата фадрома,която от една година не работи,но има фадромист, който си взиима заплата ама не ходи на ратота.Да на стане такаи с ”новия багер”.

Comments are closed.