Актьорът Искрен Красимиров изнесе урок по родолюбие в Сандански, ученици пяха песен за Левски на учителката Таня Иванова

34-05-02-217_n 34-05-02-6311_n

Искрен Красимиров изнесе урок по родолюбие пред ученици от всички училища в Сандански. Голямата конферентна зала в четиризвездния хотел в парка на курортния град беше изпълнена до краен предел. Най-нетърпеливи бяха първокласниците от 1-во ОУ “Св. Климент Охридски” със своята учителка Таня Иванова. Те участваха и в програмата. Актьорът и режисьор на филма “Незабравимата България” Искрен Красимиров, който участва в ролята на Христо Ботев, успя да пристигне от Гоце Делчев по най-бързия начин. Учениците от 1-во ОУ Благовест – Габриел Ташев и братята Димитър и Георги Буколски рецитираха стихове за Ботев и Левски. Силвия Бугаринова от 1-ви клас на 2-ро ОУ “Христо Смирненски” декламира дълго стихотворение за Васил Левски. В програмата участваха и първокласниците от 2-ро ОУ с подходящи плакати за великите революционери. Изненадата в края на урока по родолюбие беше изпълнението на песен за Васил Левски по текст и музика на началната учителка Таня Иванова от 1-во ОУ “Св. Климент Охридски”, изпълнена от нейните ученици.

34-05-02-429_n

Организатори на събитието бяха Людмила Караиванова и Албена Бугаринова от ОбА – Сандански. Заедно с актьора, облечен в четническа униформа, учениците минаха по главната улица “Македония” до пл. “България” в центъра на града, където поставиха портрета на Левски с венец от свежи цветя.