Александър Пандурски пое поста областен управител на Кюстендилска област

Новоназначеният областен управител на област Кюстендил инж. Александър Пандурски официално встъпи в длъжност. Това стана на церемония по символично предаване на властта от досегашния областен управител Катя Димитрова.

„Нашата основна задача е да проведем едни честни и прозрачни избори, в които да не допуснем купен вот, да направим така, че всеки един гражданин на област Кюстендил да може да даде своя глас за политическата формация, която най-близко отразява неговите виждания“, заяви инж. Пандурски при поемането ва поста.

И инж. Александър Пандурски, и досегашният областен управител Катя Димитрова декларираха приемственост в своята работа.

„Част от започнатото от г-н Пандурски през 2021 г. аз се опитах да довърша – издаване на разрешение за строеж на депото за отпадъци в с. Джерман. Той беше издал предходните разрешения за строеж за компостираща и сепарираща инсталация. Също така предстои провеждане на процедура за избор на изпълнител за почистване на р. Банщица, което също беше започнато по времето на г-н Пандурски“, заяви при символичното предаване на властта Катя Димитрова.

С пожелание да подписва важни документи, тя подари на инж. Александър Пандурски комплект химикалки. Той, от своя страна, изрази благодарност за работата й с букет красиви цветя./БНР