Алекс Милчов от Перник с 500 лв. награда за най-проспериращ млад програмист

Отборът по информационни технологии към Професионалната гимназия по икономика в Перник се представи отлично на проведената националната олимпиада по информационни технологии във Варна. В категория „Уебсайт” Алекс Милчов и Давид Димитров завършиха на седмо място. „Най-голямото признание получи Алекс Милчов, който взе наградата за най-проспериращ млад програмист, към която има и бонус от 500 лева. Веселин Методиев стана лаурет на националната олимпиада. Той получи оценка 6.00. 5,75 е оценката на Ивелина, която е на второ място сред момичетата в България. И двамата имат като награда обучение в специален курс, който, ако трябва да заплатят, би струвал на семействата им по около 6 000 лева” – сподели ръководителят на пернишката група Людмил Велинов.

Оценката на Ивелина, получена на финалния кръг на олимпиадата, й дава възможност за влизане в университета без приемен изпит в специалност, свързана със софтуерно инженерство. Тя сподели, че все още не е решила каква специалност да учи.

„Приложението „Подсети ме” вече е достъпно в интернет. От него могат да се възползват потребителите, като могат да влязат и с фейбук профила си. Задават си къде имат работа например и когато наближат мястото, приложението ги подсеща. Това е и основната цел на приложението. Имам доста планове и за догодина, ще започнем да работим още през лятото, но е рано да ги коментираме. Всичко е на етап идеи” – сподели Веселин Методиев.