Monday, July 15, 2024
HomeНовиниСвятАмерикански сенатор: Украйна има полезни изкопаеми за $12 трилиона, не можем да...

Американски сенатор: Украйна има полезни изкопаеми за $12 трилиона, не можем да ги оставим на Путин

Украйна притежава критични минерални запаси от полезни изкопаеми на стойност 10-12 трилиона долара, украинците седят на златна мина. Не можем да си позволим Владимир Путин да спечели войната.

Това заяви пред CBS News американският сенатор-републиканец Линдзи Греъм. По думите му Русия ще сподели тези ценни запаси с Китай, ако спечели войната срещу украинците, и САЩ не трябва да допускат подобен сценарий.

„Нека намерим решение за тази война. Украинците седят на златна мина и да дадем на Путин 10-12 трилиона долара минерали, които той да сподели с Китай, ще е нелепо. Украйна може да най-добрият бизнес партньор, за когото някога сме си мечтали“, заяви Линдзи Греъм.

„Путин иска да възстанови Руската империя. Той няма да спре в Украйна. Не говорим тук за НАТО, не за американски оръжия в Украйна, а за един мегаломан, който иска да създаде Руската империя със силата на оръжието. Ако не го спрете, след това ще последва Тайван“, каза американският сенатор, коментирайки възможността Китай да извърши инвазия в Тайван.

Републиканецът от Южна Каролина подчерта значението на подкрепата на Украйна, като каза, че подкрепя обучението от САЩ на украински сили в Украйна, което Володимир Зеленски наскоро поиска. Греъм добави, че „сега е време да им дадем F-16, да им позволим да летят на тези самолети, далекобойна артилерия, за да поразяват цели в Русия“. Според сенатора през лятото военната инициатива може да премине в Киев.

„Ако помогнем на Украйна сега, те могат да станат най-добрият бизнес партньор, за когото някога сме мечтали“, каза Греъм, коментирайки минералните запаси в Украйна. „Това е много голяма работа – какво ще стане Украйна. Нека им помогнем да спечелят война, която не можем да си позволим да загубим“, посочи още той./ glasove.com

RELATED ARTICLES

Most Popular