Изпитвам уважение към абсолютно всички, просто листата ни е по-добра, убеден е евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП

 

Изпитвам уважение към абсолютно всички, които са се регистрирали към момента, за да участват на изборите. Пожелавам им успех. Виждам, че и сред техните листи има добри и кадърни хора, просто нашата е по-добра. Това каза областният координатор на ПП ГЕРБ – Благоевград и евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, след като регистрира листата на партията в Районна избирателна комисия – Благоевград.

Новаков посочи, че листата на ГЕРБ е по-добра заради хората в нея, както и заради водача й – министъра на транспорта Росен Желязков. „Благоевградска област е на второ място в България след София по брой фирми за международни превози. Област, в която преминава международен транспортен коридор, в която има три граници, в която очакваме отваряне на ново ГКПП, област, в която свързаността е един от най-важните ни приоритети. Другото предимство, което виждам аз, е отборът, който сме събрали”, каза още Новакав. В листата на ПП ГЕРБ – Благоевград, която е от 22-ма кандидати, освен министър Желязков, място намират още редица познати имена от Благоевград и региона, сред които началникът на РУО – Благоевград Ивайло Златанов. „Това е човек, който е дълбоко свързан с образователната система в областта. Веднага след него е един от най-успешните ни депутати от Петрич – Георги Динчев.

Веднага след това е д-р Тончев, който е посветил живота си на това да спасява чуждите животи. По време на пандемията, заедно с парламентарната си дейност, той продължи да лекува хора в Разлог. Сашо Мацурев е човек, който не се нуждае от представяне. Вероятно не само от Благоевград, но и от цяла България е един от най-разпознаваемите депутати. Един от тези, които свършиха най-много работа. Той е човекът, който внесен най-много законодателни предложения в Народното събрание. Той е човек, който заслужено намери място в нашата листа. Веднага след него е Сандански със Стоян Стоев. Следващ е нашият коалиционен партньор СДС с Борислав Миланов. На 8-ото място е директорът на НОИ Илиян Георгиев, след него от Гоце Делчев е Никола Джингаров. След него е Гърмен с Денис Шенгов. На 11-о място е един от най-добрите ИТ експерти в Благоевград – Николай Михайлов”, добави Новаков. Той посочи, че и в гражданската квота на ПП ГЕРБ – Благоевград има много познати имена. „И Димитър Урдев, и Тео Тошев, и Димитър Чолев от Петрич. Имаме още хора в листата от гражданската квота – арх. Николая Митрева от Петрич”, допълни Новаков. Стефан Апостолов от Симитли ще бъде на последното 22-ро място в листата, обяви областният координатор на ПП ГЕРБ – Благоевград. „Това, което прави впечатление при него, е, че разчита на своята популярност, на работата, която е свършил. На 22-ро място символично е човекът, който ще бута листата напред. Това, за което се борим, е отличен. Свършили сме немалко работа, знаем как да свършим още, така че нашата цел е да имаме 6 депутати на изборите, в момента имаме 5. Един от хората, които ще помогнат за това, е Даниела Савеклиева. Сигурен съм, че с опита, който е натрупала тя, с всичко, което я очаква оттук насетне, ще направи нашия щаб по-силен. В листата е и един от нашите ИТ експерти, на когото разчитаме много – Сашо Петков. Оттук насетне ни чака много работа”, подчерта той.