Анонсирана евтината нова Panda на Fiat, която ще се конкурира с електромобила на Dacia

Ръководството на Fiat потвърди появата на електрическия автомобил Panda през 2024 г. Свежи подробности говорят за достъпната цена на новия модел и намекват за технически прилики с друг автомобил от концерна Stellantis.

Според Electrive ръководството на Fiat е обявило цена под 25 000 евро за новия електрически автомобил Panda. Целта е да се отговори на общественото търсене на такъв модел.

Компанията иска да се конкурира с най-евтините електрически автомобили на европейския пазар. Сред основните конкуренти са Dacia Spring, предстоящото Renault 5 и линията от китайски модели BYD, които се очакват на пазара в Европа.

Електрическият Fiat Panda EV ще пристигне през юли 2024 г. като отговор на Stellantis на тези модели. Очаква се дизайнът да бъде изпълнен в духа на концепцията на Fiat Centoventi от 2019 година.

По-рано компанията вече потвърди, че кола с такъв външен вид ще влезе в производство. Роднина на Panda ще бъде новият Citroen e-C3, който също се подготвя за премиера. Компактният хечбек ще има подобни размери, почти същата цена и прогнозен пробег от 420 км./ fakti.bg