Потърпевш от полицейската акция се оплака, че срещу него е използван електрошок, а съпругата му е ритана

 

Семейството, което се оказа по погрешка мишена на спецакция на ГДБОП, е категорично, че ще си търси правата в съда. Миналата седмица маскирани барети разбиха входната врата и нахлуха в жилището им в столичния квартал “Левски Г”, но впоследствие стана ясно, че са сгрешили адреса.

За случилото се разказа пред bTV потърпевшата Десислава Крумова. “Аз се събудих в 6 без 5 от голям трясък, от бутане на външната врата на входа. Показах се на прозореца и попитах какво става, кой бута. Един господин се показа и каза “Тихо, госпожо, ние сме от ГДБОП”. Аз ги попитах къде отиват и кого търсят. Вика: “Тихо, тихо, срещу вас отиваме”. Викам: “Как срещу нас?” Там живеят децата ми. Младо семейство с дете, с бебе”. Виждам много хора с качулки, с автомати, започват да блъскат вратата, да разбиват, да крещят”, спомня си жената.

По нейни думи тя направила опит да обясни на полицаите, че грешат, но й отвърнали: “Млъкни, боклук”, след което й поискали телефона. На въпроса какво се случва, те й казали, че ще разбере от телевизията. Спецполицаите нахлули в жилището и блъснали на пода нейната дъщеря и зет й. Пострадалият твърди, че след като са му сложили белезници, са използвали електрошок и са го удряли по главата, а също видял, че ритали съпругата му, която наскоро била родила.

След това го попитали дали се казва Станислав, а той отговорил, че не е този човек. Полицаите разбрали, че са сбъркали адреса, и изчезнали веднага. По-късно дошъл шефът на баретите и се извинил, като казал, че такива неща се случват, а вината била в навигацията. Пострадалият обаче е стресиран и не иска да покаже лицето си, за да няма нови последствия.

Преди седмица директорът на ГДБОП Любомир Янев потвърди за случая. „Обект на вътрешна проверка в МВР е. Когато приключим проверката, ще ви дадем информацията”, каза той за БГНЕС. Това се случи, след като в същия ден прокуратурата и спецполицията проведоха мащабна операция срещу ромски барони в няколко столични квартала. Първоначално задържаните бяха над 20, но впоследствие обвинения получиха 5-има души./СЕГА