Архимандрит, свещеник и монах загинаха в жестока катастрофа край Разград, връщали се от погребение на колега

Колата е пламнала след удара и тримата пътници са изгорели

И тримата загинали в жестоката катастрофа край Разград вече са идентифицирани.

От Русенската митрополия официално съобщиха, че жертвите са архимандрит Антоний, игумен на Басарбовския манастир, йеродякон Софроний, брат на Басарбовския манастир и свещеник Венелин Петков, ефимерий в русенското село Нисово.

Сигналът за инцидента е получен в 00.01 часа тази нощ на тел.112. На около километър след мотел „Пътна среща“ в Разград и непосредствено преди разклона за град Кубрат, полицаите открили останки от разцепен и изгорял лек автомобил „Форд Фокус“ с русенска регистрация.

Фордът се е блъснал в крайпътно дърво, като при удара е възникнал пожар, след загасянето на който в колата са открити три овъглени човешки тела.

Около мястото на катастрофата са намерени и части от кръстове и църковна утвар, както и калимавка, каквито носят православните свещеници, съобщиха от пресцентъра на Окръжната прокуратура в Разград.

Първоначално бяха разпознати останките на йеродякон Софроний и архимандрит Антоний, чиято собственост е катастрофиралата кола. По-късно бе разпознат и свещеник Венелин Петков.

Тримата са се връщали от погребение на свой колега в Поморие.

Окръжната прокуратура в Разград е образувала досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице в пътнотранспортно произшествие.

Продължават процесуално-следствените действия за установяване на причините за катастрофата.