Асът на “Боровец” Георги Околски с нов удар, финишира втори за ФИС в Пампорово

 Йоанис Пройос от Гърция спечели слалома при мъжете, Вера Асенова е № 1 при дамите

 18-15-01-joro-okolski-prodaljava-da

Жоро Околски продължава да впечатлява с изявите си през сезона.

Самоковският ас в ските Георги Околски спечели сребърно отличие в слалома на силния международен турнир за ФИС в Пампорово. 18-годишният алпиец показа впечатляваща техника и бързина по много добре подготвената писта “Стената” в едноименния курорт и заслужено се качи на подиума.

Околски бе трети след първия манш, но стабилна втора част го изстреля на втората позиция с време 1:48,96 мин. и изоставане от 2,67 сек от победителя Йоанис Пройос от Гърция. Третото място зае румънският представител Александру Барбу.

Околски обаче бе преследван от малшанс във втория слалом в надпреварата, като буквално стотни го разделиха от място на почетната стълбичка. Все пак с четвъртото си място Жоро за пореден път доказа, че е на прав път и специалистите с основание го определят като една от бъдещите звезди на България в този спорт.

Другите двама самоковски скиори при мъжете – Владимир Владимиров и Благовест Герасимов, този път нямаха късмет и след грешки в долната част на трасето не успяха да завършат състезанието.

При дамите пък прогресиращата в последно време Ивелина Крумова, също състезателка на “Боровец”, завърши надпреварата с 13-и резултат. Победата тук грабна Вера Асенова, изпреварила своите най-сериозни опонентки – Мария Киркова и София Рали от Гърция.

В спортната проява в Родопите се пуснаха 29 мъже и 22 жени от седем държави, като естествено най-многобройна бе българската група. Родните алпийци бяха и най-аплодираните от премръзналите зрители на финала.