Tuesday, July 23, 2024
HomeКриминалниАфганистанец отвлече 19-годишна, държа я насила в къща в с. Раждавица

Афганистанец отвлече 19-годишна, държа я насила в къща в с. Раждавица

Съдът в Кюстендил остави в ареста извършителя

Районен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение “Задържане под стража“ по отношение на гражданин на Афганистан, с постоянен адрес в град София, съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд – Кюстендил. Той е привлечен от прокуратурата в качеството му на обвиняем, за това че в периода от 9 юни до 14 юни в къща в село Раждавица, Община Кюстендил противозаконно е лишил от свобода 19- годишно момиче от град София, в условията на домашно насилие, чрез нанасяне на удари и ограничаване на личната й свобода, като възпрепятствал възможността й да напусне имота, въпреки заявеното нейно желание.
Най-общият първоначален преглед на доказателствен материал позволява на настоящия съдебен състав да направи обосновано предположение за възможността обвиняемият Н. К. да е автор на вменяваното му деяние. За това престъпление, законът предвижда наказание “лишаване от свобода“ от 3 до 10 години, като то е тежко по смисъла на НК.

“Налице е и реална опасност обвиняемият да се укрие и извърши престъпление, с оглед характеристичните му данни и доказателствата по делото, се казва в мотивите на съдия Андрей Радев. По Досъдебното производство са приложени самолетни билети, от които е видно, че Н. К. е имал намерение да напусне пределите на страната заедно със съпругата си, малолетното си дете и пострадалата, се посочва в искането за вземане на най- тежката мярка от прокуратурата.

Определението на Районен съд – Кюстендил, с което на афганистанския гражданин е взета мярка за неотклонение “Задържане под стража“ подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил.

По информация на DenNewsмладата жена, която е от ромски произход, е успяла да се избяга от къщата в кюстендилското село Раждавица, където била в плен преди отпътуването й с афганистанеца, първата му жена и непълнолетния й син. Има съмнения, че с обещание за брак като втора съпруга, вероятно е щяла бъде продадена в Афганистан с цел сексуална експлоатация.

RELATED ARTICLES

Most Popular