• В отказа на социалната дирекция е записано, че Иванов е едноличен собственик на „Лив Билдинг 53” ЕООД и „Виктория Груп 90” ЕООД

  • Иванов: Когато живеех в София, ме отведоха при нотариус, подписах и ми дадоха 3 лв.

  • Дано някой адвокат да ми помогне безвъзмездно, моли се мъжът

 

Безработният Детелин Иванов от Дупница остава без социалните си помощи от 48 лв. на месец, тъй като се оказа, че е собственик на две фирми. За ситуацията в редакцията на в. „Вяра” дойде да разкаже самият Детелин.

Той се опасява, че може да бъде спряна и безплатната храна, която получава като социално слаб. 41-годишният дупничанин показа заповед за отказ за изплащане на помощта от дирекция „Социално подпомагане” – Дупница на основание чл.13, ал.2 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане и въз основа на подадено заявление-декларация от 9 януари 2019 г. С документа на Детелин се отказва месечна социална помощ за допълване на доходите. Иванов твърди, че е безработен и досега единствените му доходи са били от социалната дирекция. В мотивите за отказа е посочено, че той е регистриран като ЕТ и управител, едноличен собственик на капитала на „Лив Билдинг 53” ЕООД и „Виктория Груп 90” ЕООД – установено при направена справка в RegiX-Търговски регистър. Заповедта може да се обжалва в 14-дневен срок пред директора на Регионалната дирекция за социално подпомагане-Кюстендил.

Детелин Иванов разказа, че известно време е живял в дом за социално слаби лица в София, след това се е прибрал в Дупница и в момента дели апартамент с майка си и сестра си. Ето какво обясни той: „Оказва се, че на мое име се водят 2 фирми. От 2009 до 2011 г. живеех в Дом за временно настаняване в София. По едно време в дома пристигна един Виктор. Виждал съм го няколко пъти – в дома, на НДК…

Подробности в печатното изднаие

4 КОМЕНТАРИ

  1. “ЗА” политиката на Каракачанов ! Той е ” Левски ” на 21 век !!!!!!!!!!! Аман от циганизация на България.

  2. Колко мангали в Дупница имат фирми и извършват сделки заедно естествено с Общинари от Община Дупница ,а се водят безработни и получават помощи,строят къщи, не плащат ток ,вода,данъци и други задължения към Бългърската Държава ?????????????????????????????????

  3. С горния коментар не създавам етническо напрежение, а искам правда за всички които работят и са дали живота си за Българската Държава /нашите родители с пенсии по малки от социална мангалска помощ/.Мангалите станаха нагли и арогантни ,само с права и без задължения и Вие български Парламентьори ги създадохте и подкрепяте.”ЗА” Каракачанов с двете ръце.!!!

  4. Най-страшното за горкия човечец е че за първи път в този жесток и несправедлив живот ще трябва да се хване и да поработи. Ама не е сигурно.

Comments are closed.