Monday, July 15, 2024
HomeРегионПетричБеласица приключва седмицата с контролен мач срещу ЦСКА

Беласица приключва седмицата с контролен мач срещу ЦСКА

Общо шест тренировки е планирал старши треньорът на мъжкия отбор на ОФК Беласица Даниел Моралес през настоящата седмица до мача срещу елитния ЦСКА (София).

Всички те се провеждат на различни терени на територията на община Петрич, като се избира най-подходящия в момента, с цел да не се достигне до  контузии на футболистите, с изключение на петък, когато ще има двуразови занимания, през останалите дни те са едноразови. До момента по време на тренировките се залага най-вече на занимания от физически характер.

Тренировките се водят от тримата футболни специалисти Даниел Моралес – старши треньор, и неговите помощници Ивелин Петков – кондиционен треньор и Христо Бахтарлиев- треньор на вратарите.

Наставникът Дани Моралес следи най-внимателно действията на привлечените млади таланти от ДЮШ на клуба и особено на мароканеца Ясин и еквадореца Роберто Карлуш. Двамата чуждестранни футболисти ще получат шанс още в първия контролен мач в събота от 11,00 часа на стадион Панчарево срещу ЦСКА (София), за да може наставникът им да добие представа за притежаваните качества и дали ще могат да паснат на схемата на игра, която Моралес смята да доусъвършенства и приложи още на старта на новото първенство на Втора професионална лига.

„Дойдох с голямо желание в Петрич. На терена на стадион „Цар Самуил“ съм играл много мачове като футболист срещу отбора на Беласица и казвам на всеки отбор, че той е негостоприемен, защото се играеше с много дух и невероятна подкрепа от феновете. Искам да върна славата на Петрич във футбола и в близките години, дай Боже, с взаимни усилия да върнем отбора там,  където му е мястото на футболната карта на България. За това са нужни няколко неща – много, много труд от страна на футболистите, привличане на няколко класни отвън, изграждане на добър колектив и с връщането на петричкия дух, нещата в близките години да се получат“, сподели старши треньорът на мъжкия отбор на ОФК Беласица Даниел Моралес.

Междувременно изтече информация, че свободната дата за контроли 12 юли е вече ангажирана с такава срещу отбора на Вихрен(Сандански), като срещата ще се играе на стадион „Цар Самуил“.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular