“Беласица” с първа победа в контролите, надви  “Гьорче Петров”  от Северна Македония

Северномакедонският “Гьорче Петров” излезе срещу “Беласица” (Петрич) в контролна среща, играна на терен в Банско.  През първата част лек превес на терена имаха футболистите на “Гьорче Петров”. В отделни моменти те приложиха преса в половината на петричкия тим. Опитите на двата отбора да стигнат до откриване на резултата се оказаха неуспешни, защото при редките атаки, нападателите бяха с изключително неточен мерник.
През втората част на мача бяха извършени смени и в двата отбора. С влизането на Атанас Чипилов, Иван Марчев, Патрик Попов, Марин Георгиев и Живко Димитров играта на “Беласица” се оживи, като в основата на всяка атака бе Живко Димитров-Малкия Ромарио. В 80-та минута Марин Георгиев се включи по левия фланг, центрира удачно топката в наказателното поле на символичните домакини “Гьорче Петров” и там с глава Кирчо Кирилов изпрати топката неспасяемо за 0:1. В самия край на срещата чужденците имаха шанс за отбелязване на гол, след като се стигна до остро центриране отляво в наказателното поле на Беласица, но топката бе избита в корнер от петричката защита.
Тази среща бе ръководена отлично от Мурад Адем с асистенти Костадин Ангелов и Йордан Гошев.
Това беше и първата победа на отбора на Беласица в контролите от лятната подготовка. Преди това те инкасираха загуби с 0:3 от дубъла на ЦСКА-1948 и 0:1 от “Пирин” (Благоевград).

След мача треньорът на петричани Саша Симонович отбеляза: “Напълно заслужена победа за нашия отбор, защото имахме повече голови ситуации през целия мач. Второто полувреме беше по-качествено, създадохме повече голови ситуации, но реализирахме само една. При по-точен мерник на Патрик Попов и Атанас Чипилов можеше да се поздравим с по-изразителна победа срещу елитния “Гьорче Петров”.
Главният съдия на срещага Мурад Адем също се включи с коментар: “Много добро впечатление ми направи крилото на “Беласица” Йордан Тодоров. Лъчо Давков  направи няколко добри пробива през първото полувреме. Патрик Попов също на два пъти имаше шанс за отбелязване на гол. През първото полувреме футболистите от македонския тим на няколко пъти имаха шанс за отбелязване на голове, но петричкия вратар отрази ударите им навреме”.

Ташко СУЛЬОТОВ