Митко Захов

“Разкривам 100 работни места в Сандански, това е една от най- мощната инвестиции в областта на промишлеността” – похвали се само Димитър Захов. В Сандански той санира сгради подред, като се започне от сградата на общината. Той е строител №1 и в Петрич. За последните няколко месеца фирмите му са прибрали над 10 000 000 лв от обществени поръчки. “Депутат на ГЕРБ да си днес,  пред управляващите вода да не газиш, в ГЕРБ бедни няма, няма и в БСП, няма и в ДПС и обръча от фирми,. Ето, стига да се работи на пенсионерите с по 250 лв, може и ягоди да преработват. Работа има, инвестиции има.”- пишат на редакционните имейли читатели на вестник ВЯРА.

Захов ще прави цеха заедно с партньора си Иван Захов чрез строителна фирма „Монолит–21-Андонов и Захов” ООД ,фирмата им има промишлена сграда в Сандански, построена върху огромен терен от 36 024 кв.м, представляващ урбанизирана територия с регистриран начин на трайно ползване „ниско застрояване”, за каквото се брои височина до 10 м.

На терена има общо 26 промишлени сгради, от които собственост на Захов и Андонов е сграда №15 със застроена площ 299 кв.м. Площта е достатъчна за намерението на двамата строители да преработват 50 тона орехи годишно, при това тяхно собствено производство.

Технологичният процес ще включва прием на орехите, белене на зелената обвивка, което ще се извършва на автоматична белачна машина, сушене на орехите; калибриране, чупене, доначупване и почистване от черупките, сортиране на ореховите ядки, опаковане и съхранение.

С инвестиционното предложение на „Монолит–21–Андонов и Захов” не се предвижда изграждане на нова или изменение на съществуващата техническа и пътна инфраструктура.

Сградата, която фирмата е купила, е захранена с вода и електроенергия, а отпадъчните води се отвеждат в градската канализационна мрежа.

През 2013 г. депутатът Захов получи от правителството концесия за разработване на каменна кариера, което бе първото отклонение от строежа на сгради и санирането. Фирмата бе избрана да разработва кариера в местността Пиринковец в района на с. Плоски и с. Лиляново, община Сандански.

Планираните инвестиции в концесията бяха за 21 000 лв., а стойността на мероприятията по опазване на околната среда за срока на договора бе едва 2100 лв.

Още докато беше депутат, фирмата на Захов се прослави с лекотата, с която печелеше проекти с държавно и общинско финансиране. Коментарът му тогава беше, че той не е в конфликт на интереси, защото е напуснал мястото си в управителното тяло на дружеството и се води само съдружник с 50% от активите.

1 коментар

  1. Редувана не политика и бизнес/или заедно/-от това станаха незнайни хора,милионери.Това е несправедливо към избирателите на тези ПП които допускат това,само за техни хора,а обикновените хора да живеят в мизерия,в недоимък и несправедливост.За това са необходими промени в закони.Как няма да им дават на тях общ.поръчки,като са послушни политици на управляващите/които и да са те,сега или в миналото/.Схемите са едни и същи,Статуквото също не се променя.Алчност,алчност и пак алчност-това е мотото им.Бог ще решава един дан за всеки според делата му и неспазване на 10-те Божии заповеди.

Comments are closed.