Бившият прокурор от Самоков Христо Белстойнев бе признат да невинен за нападение и побой над жена. Това отсъди съдия Мина Мумджиева от Софийския градски съд.

Христо Белстойнев бе привлечен като обвиняем за извършено умишлено престъпление от общ характер. На 12 юни 2019 г. беше образувано досъдебно производство за извършени хулигански действия от тогавашния прокурор в РП-Самоков, представляващи престъпление по чл.325 ал.2 от НК. В резултат на следствената работа по случая се установи, че магистратът е нападнал жена, извършил хулигански действия и нанесъл побой на Д.Г. Според материалите по случая й е причинил лека телесна повреда. Нападението е станало ул. „Бачо Киро“ за времето от 14,30 до 15,00 часа в гр. Самоков.

Няколко дни по-късно на 19 юни, по предложение на главния прокурор Сотир Цацаров, прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет отстрани временно от длъжност Христо Белстойнев от длъжността „прокурор“ в Районна прокуратура – Самоков до приключване на воденото срещу него наказателно производство. По информация на www.lentata.com към настоящия момент Христо Белстойнев е подновил адвокатската си практика и се стяга за кандидат-кмет. „Съдийката Мина Мумджиева обяви пребилия жената Христо Белстойнев за невинен! Нямат значение записите, няма значение какво се вижда и какво е доказано – той е невинен! Вероятно това, което е на записа, някак магически става невидимо и без значение!”, пише в своя статия www.lentata.com. Защитата на пребитата жена в лицето на адвокат Марковски ще обжалва решението на следваща инстанция.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Колкото покойните му вуйчовци бяха свестни, толкова Христо не го бива.Ако пък стане кмет, сигурно ще ни бие на почивки до един, а крясъците му ще се чуват не до Искъра, а до Струма!

  2. Невинен!!! При наличните даказателства?!!!
    Айде вярвайте на съд и прокуратура!
    Това е поредният пример за беззаконие, безнаказаност и злоупотреба с власт. Но и да не забравяме, че чувството за безнаказаност е най-суровото наказание!

Comments are closed.