Wednesday, July 17, 2024
HomeUncategorizedБившият шеф на КАТ – Благоевград Данаил Стоицов излиза на свобода, апелативният...

Бившият шеф на КАТ – Благоевград Данаил Стоицов излиза на свобода, апелативният съд потвърди гаранцията от 10 000 лв.

Ст. инсп. Данаил Стоицов излиза на свобода срещу парична гаранция в размер на 10 000 лева, след като Софийският апелативен съд потвърди паричната гаранция на бившия началник на „Пътна полиция“ – Благоевград.

Той бе задържан след специализирана полицейска акция в КАТ.

Гаранцията от 10 000 лв. постанови миналата седмица съдия Диана Узунова от съда в Благоевград. Тогава в залата адвокатът на Стоицов пледира пред съдията да пусне подопечния му на свобода заради дежурното „влошено здравословно състояние”. Тогава съдията уважи искането, подплатено със съдебно- медицинска експертиза на психолог и психиатър.

Стоицов отговаря пред съда за т.нар. схема за бързи номера и получаване на подкупи, за открита каса в кабинета му и незаконен пистолет. Делото тръгна след фалстарт, след като съдия Атанас Маскръчки си направи отвод.

Стоицов падна в лапите на разследващите през май, след като цъфнаха нередностите. При акцията на Национална следствена служба и „Вътрешна сигурност” бяха арестувани десетина души, сред които Бойко Шарков- собственик на пункт да технически прегледи и експолицаят Николай Доганджийски. Двамата са под гаранция. Спрямо Данаил Стоицов, началник сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Благоевград е с повдигнато обвинение за три престъпления.

По делото са разпитвани общински съветници и видни бизнесмени в Благоевград. Видните благоевградчани давали показания пред прокурор, тъй като са били заснети от поставените в КАТ камери преди ареста на Данаил Стоицов. Благоевградчаните са снимани да дават пари на ръка в кабинета на Стоицов. Обяснили обаче, че парите не са за подкупване на началника, а за футболен турнир, организиран ежегодно за служителите в “Пътна полиция”.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular