Бивши министри, депутати и военни оглавяват листите на ГЕРБ за изборите

boijko-borisov-222062

Бойко Борисов ще води две листи – в София и в Пловдив

Няколко министри от кабинета “Борисов 2”, бивши депутати, двама армейски генерали и полковник от резерва са сред водачите на листите на ГЕРБ за изборите.

Лидерът на партията Бойко Борисов традиционно ще води две листи – 25-и МИР в София и в Пловдив. По две листи оглавяват и заместникът му Цветан Цветанов – в Благоевград и Велико Търново, бившият вицепремиер Томислав Дончев – в 23-и МИР в София и Габрово, и ексминистърът на финансите Владислав Горанов – в 24-и МИР в София и Силистра.

Бившият министър на туризма Николина Ангелкова ще води в София-област, колежката й по регионалната политика Лиляна Павлова – във Варна, ексминистърът на екологията Ивелина Василева – в Бургас, отговарящата за земеделието Десислава Танева – в Сливен, бившият министър на транспорта Ивайло Московски – в Плевен (следван от Цецка Цачева – б.р.), на енергетиката – Теменужка Петкова – в Търговище, а на правосъдието Екатерина Захариева – в Пазарджик.

Само двама от бившите им колеги в кабинета не са водачи на листи – на вътрешните работи – Румяна Бъчварова, и на социалната политика – Зорница Русинова, те са поставени съответно на 8 и 10 позиция в столичните листи.

Военните в листите са трима. Генерал Константин Попов, който допреди месец беше началник на отбраната, но сега ще води в Пловдив-област. Вицеадмирал Пламен Манушев, който беше депутат и кандидат за вицепрезидент, ще оглави листата в родния му Добрич. Полковникът от резерва Емил Христов пък е водач в Стара Загора, където е председател на общинския съвет.

Днес ГЕРБ регистрира кандидатите си за народни представители именно в София – в 23 МИР, 24 МИР и 25 МИР.

Водачът на листата в 24 МИР Владислав Горанов коментира, цитиран от партийния пресцентър:

“Смятам, че ще вкараме с двама депутати повече от предните парламентарни избори. От 24 МИР винаги сме вкарвали 6-7 народни представители, мисля, че този път няма да се представим по-зле. Еуфорията на левицата е прибързана – нека да минем през оценката на българските граждани. Моите усещания и очаквания са, че ще подобрим резултатите от предишните парламентарни избори. Тази прогноза е на базата на това, че на последните президентски избори София се представи по-добре от последните парламентарни избори”.

Ето и пълния списък на водачите на листи в страната:

Бойко Борисов – 25-и МИР в София и Пловдив

Цветан Цветанов – Благоевград и Велико Търново

Томислав Дончев – 23-и МИР в София и Габрово

Владислав Горанов – 24-и МИР в София и Силистра

Николина Ангелкова – София-област

Константин Попов – Пловдив-област

Лиляна Павлова – Варна

Ивелина Василева – Бургас

Красимир Велчев – Перник

Пламен Манушев – Добрич

Дилян Димитров – Монтана

Петя Аврамова – Враца

Владимир Тошев – Видин

Десислава Танева – Сливен

Делян Добрев – Хасково

Десислава Атанасова – Разград

Ивайло Московски – Плевен

Теменужка Петкова – Търговище

Емил Христов – Стара Загора

Екатерина Захариева – Пазарджик

Юлиян Папашимов – Ямбол

Цвета Караянчева – Кърджали

Румен Генов – Шумен

Николай Нанков – Ловеч

Кирил Калфин – Кюстендил

Пламен Нунев – Русе

Даниела Дариткова – Смолян