Бивш кандидат за кмет на Бобов дол оглави Инспекцията по труда в Кюстендил

Мая Спасова

Мая Спасова спечели надпреварата срещу другия кандидат за поста – Валентина Тодорова

 

Инспекция по труда-Кюстендил има нов шеф и това е Мая Спасова от Бобов дол. На обявения конкурс за длъжността директор на Инспекцията по труда в Кюстендил са се явили двама кандидати – Мая Спасова и Валентина Тодорова. Това  става ясно от протокол, отразяващ резултатите от конкурса и подписан от председателя на конкурсната комисия Цветомила Филипова. До конкурса се стигна, след като предишният директор Валентин Златински изгуби битката с коронавируса през ноември миналата година. Конкурсът се е провел чрез писмена разработка на управленска тема и интервю.

Мая Спасова е класирана на първо място, след като е събрала резултат от 38,95 спрямо 37,90 за другия участник – Валентина Тодорова.

Мая Спасова е родена на 24.12.1976 г. Инженер по образование. В периода 2008-2015 г. е била директор на ОП „Чистота, озеленяване и благоустройство” в Бобов дол. След това директор на Дирекция „Околна среда, транспорт и сигурност” към община Дупница. Общински съветник от ГЕРБ и кандидат за кмет на община Бобов дол през 2019 г. Тя бе и председател на общинската структура на ГЕРБ в Бобов дол. От 2019 г. работи в Инспекцията по труда в София като главен инспектор в Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“.

Краси ЦЕНКОВА