Бистричанин, уловил кръста на Йордановден, подари сушилня на многодетна фамилия

Още едно добро дело за многодетна фамилия от дупнишкото село Бистрица. Цветелина Скоклева и Костадин Ламбов са семейство с три двойки близнаци. Освен тях имат още три деца.
Сега спасителят на Богоявленския кръст от ритуала на Йордановден – Георги Георгиев, зарадва малчуганите и най-вече тяхната майка с чисто нова съдомиялна машина. За благородния жест съобщи в социалните мрежи кметът на Бистрица Кирил Огненски. Той пожела на многочленното семейство със здраве да си ползват новата придобивка.

„Такъв случай в България не е регистриран поне последните 80 години, което е още една причина за гордост на нашето село. И макар никога Костадин и Цвети да не са търсели помощ и подкрепа, и да се справят сами в тези трудни времена, мисля, че наш дълг е да им подадем ръка. Всички виждаме какво е икономическото състояние в страната, инфлацията и повишаването на цените, които затрудняват почти всяко семейство, а какво остава за родители на толкова много деца. Те са общо 9. Но когато обичаш деца, когато си готов да жертваш всяка свободна минутка за щастието на тези невинни същества, и то, без да искаш помощ – то такива хора заслужават адмирации“, каза преди време кметът на селото Кирил Огненски.

Припомняме, че след като отправи апел за помощ, Огненски получи десетки въпроси и обаждания от желаещи да помогнат на многодетното семейство на Цветелина и Костадин. Един от отзовалите се на призива беше народният представител от ГЕРБ за Кюстендилска област Христо Терзийски. Депутатът закупи сушилня за дрехи и въпреки многото си ангажименти, намери време да занесе подаръка лично.