Monday, July 15, 2024
HomeРегионБлагоевградБлагоевград подкрепя Валери Маринов

Благоевград подкрепя Валери Маринов

Кметът на Благоевград посрещна в кабинета си Валери Маринов, ползвател на Защитено жилище за лица с умствена изостаналост „Струма“,  преди участието му в Световни летни игри на СпешълОлимпикс в Берлин.

В рамките най-голямото приобщаващо спортно събитие той ще мери сили в дисциплината „Силов трибой“.

За да подкрепят Валери в сградата на Общината дойдоха и всички ползватели, и работещи в социалната услуга. Той бе придружен и от личния си треньор Мирослав Радев, който безвъзмездно подготвя Маринов за състезанието.

От общинската администрация подариха на Валери български трибагреник.

Емилия Халилова, директор на Дирекция „Социална и жилищна политика“ към Община Благоевград с менче в ръка пожела на Валери да му върви по вода.

Световни летни игри на СпешълОлимпикс в Берлин‘2023 ще се проведат от 17-25 юни. В събитието ще вземат участие повече от 7000 атлета с интелектуални затруднения и техни партньори без увреждания в 26 спорта и в 2 демонстративни спорта от 190 национални делегации. 20 000 доброволци ще споделят радостта от участието в игрите, целящи да покажат на целия свят силата на приобщаването, равенството, добротата, съпричастието.

Община Благоевград изказва специални благодарности на почетния гражданин на Благоевград, световен шампион по канадска борба и рекордьор на  Георги Гайдарджиев, който оказа пълно съдействие при избора на треньор на Валери.

RELATED ARTICLES

Most Popular