Близо 6 хил. лева бяха събрани за ден от благотворителния базар в помощ на 5- годишната Карина от Кюстендил. Инициативата е на Дияна Ангелова и Атанаска Гошина, бивши колежки на майката на детето Аделина Милова. Жените инициираха кампания за набиране на средства за лечение на Карина с робот Локомат Про. На площад „Велбъжд” бе организиран благотворителен базар на мартеници. През целия ден потока от хора пред щанда с червено-белите символи не спря. Равносметката в края на деня е 5 924 лв.

Малката Кари е с вродени проблеми в развитието. Диагностицирана е с Детска церебрална парализа, левостранна параплегия, недоразвито сляпо ляво око, както и синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност.

Необходимите средства за нейното лечение са около 20 000 лв. Първият курс ще бъде 12 седмици. Той е свързан с рехабилитация на долни крайници, а стойността му е 4, 800 €. Следващият етап от лечението изисква провеждането на втори курс за горните крайници, който е на същата стойност.

Всеки, който реши да помогне на семейството може да го направи чрез дарение на Банкова сметка: Общинска банка АД, IBAN BG 87 SOMB 9130 10 69756501, BIC SOMBBGSF, титуляр Карина Детелинова Димитрова, PayPal : doiran72@abv.bg

Краси Ценкова