Бобов дол придоби празничен вид в навечерието на Великден. Както всяка година, центърът на града е украсен с великденски яйца, аранжирани около фонтана, в градинката до главната улица и на други места. Украсата е осигурена със средства на общината, като тази година са закупени допълнително яйца, зайчета, патета от стиропор, които създават празнично настроение.

Изпълнението е на рaбoтницитe в Общинcĸoтo пpeдпpиятиe „Чиcтoтa, oзeлeнявaнe и блaгoycтpoйcтвo”. В последните години в навечерието на Възкресение Христово миньорският град традиционно се украсява. Традиция е и обновяването на градинките с цветя.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

 

1 коментар

  1. Напишете истината : не Бобов дол грейна, а фонтана пред общината. И не грейна, а бяха поставени. Не е възможно да грейне с пет макети на яйца! Направете нещо като хората уважаеми служители на общината! Положете усилия тази община наистина да грейне и не само на Нова година и на Великден, а като направите живота на хората по-поносим. На фона на всичката мизерия в града, тези яйца изглеждат гротескно!!!

Comments are closed.