Бойко Борисов на политическа академия на ЖГЕРБ: При Орешарски фискалният резерв беше 3 млрд. лв, сега е над 14 млрд., парите от дълга са непипнати

Пернишко присъствие на форум записаха Ирена Соколова и д-р Елза Драгомирова

34-07-01-%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%81%d0%be%d0%b2-%d0%b8-%d0%b6%d0%b3%d0%b5%d1%80%d0%b1
Пернишките участнички в Националната политическа академия на Жени ГЕРБ с Бойко Борисов и Цветан Цветанов

Перник превзе Националната политическа академия на Жени ГЕРБ. Инициатор и организатор на събитието под надслов „Национално отговорно управление или популизъм“ е председателят на дамската структура на ГЕРБ Ирена Соколова. Във форума участват обласният клубен ръководител на Жени ГЕРБ – Перник, д-р Елза Драгомирова и представители на дамската структура на партията от област Перник. Политическата академия на ЖГЕРБ беше официално открита от председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, заместник-председателя на партията Цветан Цветанов и Ирена Соколова.

 

34-07-01-%d0%b8%d1%80%d0%b5%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d0%be%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%b8-%d0%b1%d0%be%d0%b9%d0%ba%d0%be-%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%81%d0%be%d0%b2
Ирена Соколова с Бойко Борисов

„В нашата програма няма нито една незащитена цифра – средната работна заплата, минималната работна заплата, пенсиите, бонусите за Коледа и Великден. Имаше 12% безработицата, а сега Радев каза „стабилна държава заварихме“. Парите, които взехме за дълг, стоят непипнати във фискалния резерв. Една от опорните точки на нашите опоненти е, че ГЕРБ е взел дълг. Ние го взехме, когато парите бяха евтини, за гръб, за да издържим стрес тестовете“, заяви Бойко Борисов. Той, като отбеляза, че след правителството на Орешарски фискалният резерв е бил 3 милиарда лева, а сега е над 14 милиарда лева. По думите на Борисов, ако не са били разплащанията към американските централи и руската страна за АЕЦ „Белене“, във фискалния резерв щеше да има 17 милиарда лева. „Една от опорните точки на нашите опоненти е, че ГЕРБ правят дълг, взехме ги, за да имаме буфер, защото след КТБ беше подготвена друга банка да падне. Ние стабилизирахме банковата система още първата година. Сега взеха от единия тунел лампите и ги сложиха в другия и казаха, че това е работа за 5 години“, коментира още лидерът на ГЕРБ.
В рамките на форума ще бъдат представени приоритетите в предизборната програма на ГЕРБ в отделните Лектори на събитието са заместник-председателят на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова, бившият министър на културата Вежди Рашидов, бившият енергиен министър Теменужка Петкова, Данаил Кирилов, председател на правната комисия в 43-тото Народно събрание, председателят на Комисията по енергетика  Делян Добрев и др.