Monday, July 22, 2024
HomeНовиниБългарияБойко Борисов: Тези избори стават важни не заради властта, а защото действително...

Бойко Борисов: Тези избори стават важни не заради властта, а защото действително много “троянски коне” ще влязат в ЕП

Тези избори стават важни не заради властта, а защото действително много “троянски коне” ще влязат в ЕП. За това предупреди формацията си премиерът Бойко Борисов. Той неочаквано дойде в края на форума в НДК, където бе представена платформата на ГЕРБ за предстоящите евроизбори.
Борисов уточни, че не е имал намерение да присъства на срещата, но е харесал отбора на ГЕРБ и се е уверил, че вече има много хора, които могат да “теглят нагоре”. Затова той обеща да им се дава път.
Премиерът коментира листата на БСП, като подчерта, че невключването в нея на председателя на ПЕС Сергей Станишев показва, че българските социалисти вече нямат нищо общо с европейските.
Като им видях листата, видях, че има само един човек, който нещо разбира от европейска работа – Деница Златева, от там нататък е шпионин-ДС, каза Борисов. Убеден съм, че Русия няма нищо общо с тази листа, те толкова пъти бяха излъгани, че надали им вярват – “Белене”, “Южен поток”, коментира той.
Лидерът на ГЕРБ попита и “защо се обявяваш за разследващ журналист, когато си в опозиция, а не когато си във властта”.
Много пъти съм ви обяснявал как по учебниците на КГБ се прави компромат – като го четеш, сам да се отвратиш от себе си. Те си вярват, че са разследващи, борци. Това е тежък синдром, каза Бойко Борисов.
Той добави, че е бил готов да се обзаложи, че Иво Христов ще влезе в листата на БСП. Защото ги гледах как онзи ден се гледат с Корнелия Нинова на КСНС, обясни премиерът. И призна, че ГЕРБ и управляващите са получили тежък удар.
Сами сме си виновни, убеждавайте хората, че ще бъдем по-добри, поръча той на кандидатите за ЕП от ГЕРБ.
Според Борисов отборът на партията му за евровота е най-добрият и затова опонентите искат да вкарат ГЕРБ в компроматна игра.
Затова съм сигурен, че ще започват и свършват с апартаменти и подобни тераси, обясни той. Ние шамарите си ги изядохме, нашите уроци си ги научихме, наясно сме на какво най-много реагират хората и това не трябва да го допускаме, обобщи той.
Премиерът предупреди съпартийците си да внимават опонентите да не ги въвлекат в заиграване с етническата карта по места.
В изказването си Борисов припомни за знаковото българско европредседателство. Колкото повече се отдалечаваме от българското европредседателство, толкова повече се въздиша по него, смята той.
Догодина Берлинският процес ще е в София, съобщи Борисов.
Той се надява през тази седмица да бъде направена и първата копка за трети мост на Дунав./БТА

RELATED ARTICLES

Most Popular