Боксов клуб „Лъвовете” вече тренира в зала „Серафим Бързаков”

По тържествен начин се проведе тренировката на боксов клуб „Лъвовете” в Петрич на 1 юни под ръководството на президента и главен треньор Георги Караколев. Рингът беше украсен с балони, което създаде допълнително настроение сред трениращите. Георги Караколев поздрави всички по случай празника на детето и веднага след това започна тренировката с много интересни упражнения. След заниманията на всички деца бяха раздадени лакомства.

„Тренираме вече в много удобна и просторна зала – „Серафим Бързаков”, благодарение на кмета на общината Димитър Бръчков. Той присъства на годишнината от основаването на клуба, видя при какви неудобни условия се готвим и пред всички обеща, че ще направи всичко възможно да се озовем в удобно и просторно помещение, което вече е факт. Това направи добро впечатление на състезателите и родителите им. Непрекъснато имаме нови кандидати да тренират при нас. В момента състезателите от всички възрастови групи са 40 – от 6- до 40-годишна възраст. Предстои ми доста работа със състезателите, които по известни причини в продължение на 2,5 месеца се откъснаха от залата и ринга. Липсваха им практическите занимания, но ще направя всичко възможно да наваксаме пропуснатото”, сподели Георги Караколев.
На въпроса какво да очакват за в бъдеще любителите на бокса в Петрич, Караколев заяви: ”Все още чакаме БФБ да обяви какви първенства и турнири ще има. Вече сме общински клуб и смятам, че няма да имаме проблеми, включително и от финансова гледна точка. За кратък период от време постигнахме сериозни успехи. Надявам се да оправдая доверието, което ми се оказва от страна на кмета и родителите на децата, и уверявам, че нашият клуб ще изгражда силни състезатели, носейки много купи и медали от различни състезания в страната и чужбина”.