Браво! Влади Зографски с нов подиум във веригата Гран при

Самоковецът превъзмогна болките от нелепо падане в Хинценбах

 

Ден след като не успя да влезе във финалите в Хинценбах (Ав) заради нелепо падане в резултат на силния вятър, асът в ски скока – Владимир Зографски избухна с пореден подиум във веригата Гран при. Самоковецът превъзмогна болките от падането и завърши втори в предпоследното състезание от лятната надпревара, което се проведе отново на малката шанца в Хинценбах (Ав). Участие в състезанието взеха всички големи актуални звезди в световния ски скок.

Влади постигна и в двата опита втори резултат и с 244,7 т (89 и 87 м). Победител е големият му конкурент за първото място в генералното класиране за Гран при Грегор Дешванден (Швейц) с 246,6 т (88 и 91 м). В подреждането за Гран при след 8 старта Зографски води с 580 т от 3 победи, 3 втори места и едно шесто, а Дешванден е втори с 546 т.

На 7 октомври е финалът на веригата в Клингентал (Гер), където ще се скача на голямата шанца.

Снимки – БФ Ски

Припомняме, че падане в квалификационния опит спря Зографски от закономерно влизане във финалите на първия ден от стартовете за лятната Гран при в Хинценбах (Ав). След второ място в тренировъчния опит Влади стартира със самочувствие и в първия официален от състезанието. Природата обаче бе срещу него. При засилката той имаше силен насрещен вятър, а след това в полета вятърът го удари в гърба. В резултат на това Зографски не успя да овладее ските и падна при приземяването, като записа предпоследен резултат.

Веднага след инцидента Влади минал медицински прегледи и бе готов да скача в предпоследния старт от веригата, който, в крайна сметка, му донесе място на подиума!