Брат и сестра сред жертвите в мерцедеса ковчег, пет са общо загиналите

Мерцедесът е буквално разполовен на две

Баща на четири деца и брат и сестра са сред петте жертви на тежката катастрофа, станала вчера край Асеновград.

Сигналът за катастрофата, която стана на пътя между село Поповица и Асеновград в района на разклона за село Богданица, бе подаден на тел. 112 около 16.20 часа вчера. На място загинаха трима мъже и две жени.

Участъкът е бил хлъзгав заради падналия дъжд и на остър завой лекия автомобил “Мерцедес”, в който са пътували петимата, е поднесъл и се е ударил в крайпътно дърво. Автомобилът буквално бил разсечен на две, а телата на загиналите са силно обезобразени.

И петимата загинали са от село Богданица, съобщи кметът Александър Александров пред “Фокус”.

Зад волана на мерцедеса е бил 40-годишният Ивайло Илиев. Останалите жертви са 24-годишният баща на четири деца Ангел Николов, Райко и Зюмбюла Демиреви, които са брат и сестра, около 27-годишни и тяхна родственица.

По думите на Александров, съпругата на Ангел Николов е бременна с пето дете. Кметът на Богданица посочи, че досега по този път не са ставали подобни тежки катастрофи, като от две години пътят е рехабилитиран.

Петимата загинали са били в Асеновград, за да вземат отнетата шофьорска книжка на Ангел. На връщане към Богданица мерцедесът се е движили с огромна скорост – най-вероятно над 150 км/ч.

Разследването на катастрофата продължава.

Шестима души са загинали при катастрофи през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. В страната са станали 18 пътнотранспортни произшествия, при които има 20 души ранени.

На територията на столицата са регистрирани 169 леки пътни инциденти, при няма ранени или загинали.